Μέχρι την είσοδο της Κεραμωτής έφταναν οι ουρές των αυτοκινήτων το μεσημέρι του Σαββάτου με τους πρώτους επισκέπτες του Αυγούστου να φαίνονται πολύ αυξημένοι. 

 

Είναι η πρώτη φορά μετά το μέτρο του υποχρεωτικού τεστ για τους Βαλκάνιους, στα μισά του περασμένου μήνα, που υπάρχει τόσο μεγάλη κίνηση

 

Βέβαια η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με την περσινή χρονιά αφού φέτος, λόγω κορωνοϊού, εκτελούνται μόνο 21 δρομολόγια ημερησίως ανά προορισμό, έναντι 40 τις προηγούμενες χρονιές. 

 

Το γεγονός όμως ότι κάθε μέρα τα δρομολόγια αλλάζουν ώρα, έχει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες που χρειάζεται να περιμένουν έως και 2 ή περισσότερες ώρες στο λιμάνι της Κεραμωτής γιατί τα φέρι μπόουτ γεμίζουν μεν αλλά δεν μπαίνουν έκτακτα δρομολόγια. 

 

Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Xanthi2.gr από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν: 

 

«Στο λιμάνι υπάρχουν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων αλλά και πεζών στα εκδοτήρια, καθυστερήσεις, εκνευρισμός, διαπληκτισμοί και ταλαιπωρία.

 

Επίσης παρατηρείται πλημμελής έλεγχος θερμομέτρησης αλλά και περιορισμένη χρήση μάσκας, ανύπαρκτη τήρηση αποστάσεων, σε συνθήκες “φούρνου” στα φέρυ λόγω κακού κλιματισμού. Τα δε ειδικά έντυπα για την υγεία των επιβατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, δεν συλλέγονται από κανέναν.

 

Τέλος ελάχιστη είναι η παρουσία Λιμενικών για τη ρύθμιση της κατάστασης με αποτέλεσμα να γίνονται και επιλογές “γνωστών” για τις διαθέσιμες θέσεις ΙΧ από τους υπεύθυνους των δρομολογίων.

 

Η εικόνα την πρώτη μέρα του Αυγούστου για τον τουρισμό της Θάσου είναι τριτοκοσμική».