Άρχισε τη λειτουργία του το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και η πρεμιέρα συνδυάστηκε με ανακοινώσεις από τη δημοτική αρχή της Καβάλας. 

 

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν μιας και το 30% των θέσεων έχει ήδη καλυφθεί. Όλα δείχνουν ότι, παρά τον κορωνοϊό, το Πηλοθεραπευτήριο θα διανύσει μια καλή χρονιά. 

 

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι η μονάδα θα λειτουργήσει με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτοκόλλα ενώ είναι σε εξέλιξη και νέες εργασίες για την βελτίωση των υπηρεσιών. 

 

 

 

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ευχαρίστησε τους προκατόχους του δημάρχους και προέδρους της Δημωφέλεια (αναφέρθηκε στη Δήμητρα Τσανάκα και την Αναστασία Ιωσηφίδου, καθώς και στον Κωστή Σιμιτσή και τον Στέλιο Σχοινάκη) για τις διαρκείς προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και την ένταξη του Πηλοθεραπευτηρίου σε προγράμματα ΕΣΠΑ

 

Είπε επίσης ότι ορισμένες ήπιες παρεμβάσεις θα γίνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ το μεγάλο έργο θα αρχίσει τη χειμερινή περίοδο, μετά το κλείσιμο του Πηλοθεραπευτηρίου τον Οκτώβρη. 

 

 

 

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: μοναδικό στην Ελλάδα!

 

Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων αποτελεί έναν μοναδικό στην Ελλάδα χώρο όπου συνδυάζεται η χρήση θεραπευτικού πηλού και ιαματικού νερού. Η φήμη που έχουν τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και δεν είναι λίγοι οι ξένοι που ανακαλύπτουν εδώ και χρόνια τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών υλικών που υπάρχουν στα εδάφη της περιοχής. Στο Πηλοθεραπευτήριο μπορεί να κάνει κάποιος πηλοθεραπεία, ιαματικά ντους, υδροθεραπεία, αθλητικό μασάζ, χαλαρωτικό μασάζ, ρεφλεξολογία, μασάζ με ηφαιστιακές πέτρες ή βιομαγνητικές βεντούζες. 

 

Το επιλέγουν πολλοί για ρευματολογικές διαταραχές (τραυματολογικές διαταραχές, φλεγμονώδεις αθροπάθειες, νευραλγίες), μετατραυματική αγωγή (σε διαστρέμματα, μώλωπες, αιματώματα, κατάγματα), γυναικολογικές παθήσεις (φλεγμονώδεις παθήσεις των γεννητικών οργάνων, διαταραχές εμμήνου κύκλου εμμηνόροιες, ενοχλήσεις από συμφύσεις κατόπιν γυναικολογικών εγχειρήσεων, αιδοίτιδες, κολπίτιδες, πυελοπεριτονίτιδες), καρδιοαγγειακές παθήσεις (αγγειακές παθήσεις, φλεβίτιδα ενδοαρτηρίτιδα), δερματικές παθήσεις (εκζέματα, νεανικές ακμές, ψωρίαση, τοπικές δερματίτιδες, κνησμός διαφόρων αιτιολογιών), παθήσεις νευρικού συστήματος (τραυματικές περιφερικές παραλύσεις των νεύρων, αλλά αν υπάρχει αισθητική απώλεια) κ.α. ενώ είναι γνωστή η επίδραση του πηλού και ως καλλυντικό

 

Πληροφορίες 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pilotherapia.gr

 

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Τηλέφωνο: 2510516162

Fax: 2510518088