Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως η Θάσος δεν διαθέτει μόνο μαγευτικές παραλίες και ακρογιαλιές αλλά και ένα πανέμορφο βουνό, το Υψάριο, με άφθονα νερά, δάση, παλιά καλογραμμένα μονοπάτια και εντυπωσιακές ορθοπλαγιές που προσφέρονται για πλήθος ορειβατικών και πεζοπορικών δραστηριοτήτων.  

Η εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας στη Θάσο, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου, περιλάμβανε δύο ορειβατικές ομάδες. Τα επτά άτομα της πρώτης ομάδας, προσέγγισαν το βουνό από την απαιτητική διαδρομή της κόψης του Θεολόγου, που περιλαμβάνει και τμήματα αναρρίχησης, ενώ οι 8 ορειβάτες της δεύτερης ομάδας, ακολούθησαν το κλασικό σηματοδοτημένο μονοπάτι από το χωριό της Ποταμιάς.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στην ψηλότερη κορυφή, το Ψαριό (1.204 μ.), και με τη βοήθεια των καλών καιρικών συνθηκών απόλαυσαν την εξαιρετική θέα ολόκληρου του νησιού αλλά και των νησιών του Βορείου Αιγαίου που διακρίνονταν στον ορίζοντα.

Στην συνέχεια διανυκτέρευσαν στο ζεστό και πάντα φιλόξενο καταφύγιο του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου ενώ την επόμενη μέρα πραγματοποίησαν ανάβαση στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή του νησιού, τον Προφήτη Ηλία (1109 μ.) και επέστρεψαν τελικά στην βάση τους, στην Ποταμιά, το μεσημέρι γεμάτοι εμπειρίες και ευχάριστες εικόνες.