Ένα μαγευτικό ταξίδι στο βιβλίο της Χρυσούλας Βακιρτζή, «Η Εγνατία Οδός μου», ετοιμάζουν για τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στις 19:00, οι εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στο δημοτικό κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ. 

Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων της Χρυσούλας Βακιρτζή, που θα αποτελέσει την αφορμή για μία ευρύτερη εκδήλωση, στην οποία θα γίνει ανάλυση του έργου και θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και θα κλείσει με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Το αριστερό μου πόδι». 

Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, λογοτέχνης-δικηγόρος και η Γεωργία Χιόνη, συγγραφέας-δικηγόρος, θα αναλύσουν το περιεχόμενο του βιβλίου «Η Εγνατία Οδός μου», ενώ η Σοφία Χατζηνικολάου, σχολική σύμβουλος και η Γιούλη Τσιρπινάκη, ιστορικός ευρωπαϊκού πολιτισμού, θα αναγνώσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Εκ μέρους της Χρυσούλας Βακιρτζή θα μιλήσει η Παρασκευή Φετά, ενώ σύντομη κριτική ανάλυση της ταινίας θα κάνει η Σοφία Χατζηνικολάου. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Γιώργος Γανίτης και ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος.

Η είσοδος είναι δωρεάν.