Την εβδομαδιαία επισκόπηση των δραστηριοτήτων του δημοσίευσε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος…

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο  επισκέφτηκε αντιπροσωπεία  του Δημοτικού διαμερίσματος Πέρνης  με επικεφαλής  την πρόεδρο κ. Τοσπά Μαρία  παρόντος και του ιερέα του χωριού προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό το χωριό  και κυρίως την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού αφού πρόκειται για το γήπεδό τους.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου  συναντήθηκε με το Δ.Σ. της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ καθώς και με ομάδα εθελοντών προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την λειτουργία του κοινωνικού πολυκαταστήματος τις ημέρες του Πάσχα. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη σύσκεψη των οργανωτών της εκδήλωσης Let's do it Greece  που αφορά την ευαισθητοποίηση  και δράση των πολιτών για ένα περιβάλλον καθαρό που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου. Πρόκειται για μια  εθελοντική παγκόσμια καμπάνια  σε παγκόσμια κλίμακα.  Συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές μεταξύ αυτών και η Ελλάδα που για τέταρτη φορά φιλοξενεί την συγκεκριμένη δράση . Κάθε χρόνο πολίτες όλου του κόσμου  καθαρίζουν τις χώρες τους  περνώντας το μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού τους περιβάλλοντος.

 

Τρίτη 31 Μαρτίου  2015

Ο Δήμαρχος Νέστου Τσομπανόπουλος Βαγγέλης  συμμετείχε στο Δ.Σ. του Γηροκομείου  Χρυσούπολης  του οποίου είναι μέλος και έλαβε χώρα στο γραφείο του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου με θέμα τον απολογισμό του έτους.2014  καθώς και λειτουργικά θέματα του Γηροκομείου.  Παρέστησαν ακόμη ο  Μητροπολίτης ,  ο πρώην υπερνομάρχης Κ. Τάτσης, και οι αρχιμανδρίτες Χρυσούπολης Τιμόθεος και Παύλος.

 

Τετάρτη  1 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου, τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα κ. Τσακαλίδη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Τουμπεκτσή επισκέφτηκαν τα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Ορεινού καταγράφοντας προβλήματα  προκειμένου να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  ιεραρχικά ανάλογα με την αναγκαιότητα τέλεσής τους. Έτσι επισκέφτηκαν αρχικά το Μακρυχώρι συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του χωριού κ. Αϊβάζογλου Γιάννη , το  Δύσβατο  με συνοδό τον πρόεδρο κ. Ελευθεριάδη Αλέξανδρο,  το Ελαφοχώρι  όπου τους περίμενε ο πρόεδρος Ελευθεριάδης Γιάννης , τον Πλαταμώνα , το Διπόταμο συνοδευόμενοι αντίστοιχα από τους προέδρους κ. Τσεντεμεϊδη Γιάννη και Θεοφυλακτίδη Θεοφύλακτο καταλήγοντας στη Λεκάνη όπου με τη βοήθεια του προέδρου κ. Φιλιππίδη Χαράλαμπο κατέγραψαν προβλήματα του χωριού. Το οδοιπορικό στον ορεινό όγκο τελείωσε αργά το απόγευμα.

 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης  με  τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα συμμετείχαν  σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα βαλκανικών σποδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με θέμα '' Interrec Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020''

 

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης με τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα συμμετείχαν στην συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ σε συνεργασία με την περιφέρεια  που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και είχε ως θέμα  την χρηματοδότηση έργων ΕΣΠΑ 2014-2020.. Στη συνάντηση αναλύθηκαν όλοι οι άξονες του προγράμματος.  Παρίσταντο Δήμαρχοι και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων όλης της περιφέρειας.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στο Δ.Σ.  της ΔΙΑΑΜΑΘ όπου έγινε ενημέρωση για την πρόοδο εργασιών που αφορούν την επικαιροποίηση  του ΠΕΣΔΑ  ΑΜΘ.

Στην Καβάλα και συγκεκριμένα στην αίθουσα ''Νικόλαος Μάρτης'' πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την πολιτική προστασία. Τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παναγιωτίδης Γιώργος ενώ στο Δ.Σ.  της αναπτυξιακής Καβάλας  Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της αναπτυξιακής του Δήμου κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

 

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία της εορτής του Λαζάρου  στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος στις εργατικές κατοικίες συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαϊδη , τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου και τους συμβούλους Αργυράκη και Ιωσηφίδη. Τους δόθηκε η ευκαιρία  ακόμη να μιλήσουν  με τον ιερέα για θέματα του ναού. Αργότερα επιστάτησε των προετοιμασιών  και της συγκέντρωσης τροφίμων ενόψει της λειτουργίας του κοινωνικού πολυκαταστήματος. 

Το βράδυ στις 7 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης  εκδήλωση που οργάνωσε  η ΕΥΝΕΣΤΙΑ  με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες. Εισηγήθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες. 

 

Κυριακή 5 Απριλίου 2015 

Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων  στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου  Προαστείου  όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος. 

Αργότερα ο Δήμαρχος παρακολούθησε τον αγώνα μπάσκετ από αθλητές ΑΜΕΑ . Οι αθλητές των ομάδων IRIS Καβάλας και Πάτρας αγωνίστηκαν με ειδικά αμαξίδια.  Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο του Γυμνασίου Χρυσούπολης και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου που φρόντισε να παρέμβει υλικοτεχνικά ώστε να διευκολυνθούν και  να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο χώρο οι αθλητές .

Το βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου παρακολούθησε την ακολουθία του Νυμφίου στην ιερά  μονή των Νικητών συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες.