Για εκβιασμούς και προπαγάνδα πολιτικών σκοπιμοτήτων κάνει λόγο η παράταξη του Θόδωρου Μπόνου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου κατηγορώντας την διοίκηση ότι υποβάθμισε την σοβαρότητα των υψηλών τιμών του αρσενικού στο πόσιμο νερό της Νικήσιανης…

 

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Θόδωρου Μπόνου «Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου» (ΕΔΗΠΠ) σχολιάζει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από παρεμβάσεις της για το θέμα του νερού και δίνει την δική της εκδοχή για τα γεγονότα.

 

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«Ως αντιπολίτευση στο Δήμο Παγγαίου, ασκούμε τις υποχρεώσεις μας, που είναι πρωτίστως ο έλεγχος της Διοίκησης του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. Είναι θεσμική μας υποχρέωση και το τηρούμε και θα το τηρούμε ευλαβικά και με συνέπεια.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της μείζονος θεσμικής μας υποχρέωσης, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή μας αυξημένες τιμές αρσενικού σε μετρήσεις πόσιμου νερού στη Νικήσιανη, θέσαμε το θέμα, όπως άλλωστε οφείλαμε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/3/15. Ρωτήσαμε τους υπεύθυνους της Διοίκησης να μας ενημερώσουν για τα μέτρα που έλαβαν και που προτίθενται να λάβουν για την προστασία των συνδημοτών μας, διότι οι αυξημένες τιμές δεν αφορούσαν μια μέτρηση αλλά επανειλημμένες μετρήσεις σε διάστημα 2 μηνών, ομολογουμένως με αυξομειώσεις.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, δυστυχώς, γίναμε θεατές κάποιων Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι επιδόθηκαν σε κυνήγι μαγισσών και δολοφόνων. Υποβίβασαν για άλλη μια φορά, ένα τόσο σοβαρό θέμα, γεγονός που επαναλαμβάνεται συχνά και για άλλα, εξίσου σοβαρά, θέματα και που εμάς τουλάχιστον μας προκαλεί μόνο θλίψη και οργή.

Καλούμε τους πολίτες, τα Μ.Μ.Ε. και πρωτίστως τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας με σύνεση, ψυχραιμία, και σωφροσύνη να συστρατευτούμε σε θέματα τουλάχιστον Δημόσιας Υγείας, ώστε να είμαστε αποτελεσματικότεροι, μακριά από ψηφοθηρικές αντιπαραθέσεις και μικρόψυχες πολιτικές.

Εμείς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της ΕΔΗΠΠ, αυστηρά προσηλωμένοι στις αρχές μας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε να είμαστε η δύναμη ελέγχου και συνεργασίας στα πλαίσια τους θεσμικού μας ρόλου, εκείνου της αντιπολίτευσης, και όχι βέβαια υποχείρια εκβιασμών άτυπων γραφείων Τύπου και προπαγάνδας πολιτικών σκοπιμοτήτων, με θύματα τους συνδημότες μας».