Προφυλακιστέοι με την ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου η μητέρα και ο πατριός της ανήλικης από τη Θάσο με την κατηγορία του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου.

 

Αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους την ευγνωμοσύνη της προς τη δικαιοσύνη εξέφρασε δια μέσου του δικηγόρου της Χρυσόστομου Βελάκη η ανήλικη κοπέλα που είχε καταγγείλει τον πατριό της για ασέλγεια και βιασμό αλλά και την ίδια της μητέρα για αποσιώπηση ενώ γνώριζε. 

 

«Αισθάνεται ανακούφιση γιατί και οι δράστες είναι στη φυλακή όπως θα έπρεπε να είναι.  Στη σημερινή διαδικασία οι δράστες (η μητέρα της ανήλικης και ο πατριός της) επιχείρησαν ένα σόου. Η φυσική μάνα «λιποθυμώντας» και ο φυσικός δράστης εξυβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Η δικαιοσύνη μίλησε και οδήγησε τους δράστες εκεί που έπρεπε. Παρά τους ισχυρισμούς τους δεν έπεισαν ούτε την κ εισαγγελέα, ούτε τον ανακριτή που ομόφωνα τους οδήγησαν στη φυλακή», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Βελάκης. 

 

Η μητέρα της ανήλικης πέρασε την πόρτα του ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας λίγο μετά τις 9:00. Η απολογία της διήρκησε πάνω μία ώρα ωστόσο κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία από τη διαδικασία της ανάκρισης και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της που ορίστηκε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, Απόστολο Κάλφα, η κατηγορούμενη υπέστη κρίση πανικού την ώρα που ανακρινόταν. 

 

Ο πατριός της κοπέλας και φυσικός δράστης, όταν είδε τη σύζυγό του να μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τους διασώστες άρχισε να φωνάζει «κανείς δεν θα σε πειράξει κανένας π…..». 

 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε και ο ίδιος στον ανακριτή ωστόσο νωρίτερα και όσο βρισκόταν έξω από την πόρτα του ανακριτή φώναζε πως δεν ισχύει τίποτα και πως όλα είναι λόγια. 

 

Τα όσα είπε ωστόσο στη διάρκεια της απολογίας του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ιδίου και της συζύγου του. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου