Το Δ/Σ του Σωματείου μαζί με τον Σύλλογο Εστιαζόμενων φοιτητών ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε - ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (πρώην ΤΕΙ). Λόγος τις κινητοποίησης είναι οι συνθήκες διαβίωσης των εστιαζόμενων φοιτητών. Ο ελάχιστος αριθμός των εστιών, τα ελλιπή  μέτρα συντήρησης των εστιών και των κτηρίων.

 

 

Τα απαράδεκτα κριτήρια εισδοχής στις εστίες έχουν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας να μένουν εκτός. Ένα σημαντικό κομμάτι φοιτητών δεν γίνονται δεκτοί γιατί χρόνο με τον χρόνο μειώνονται τα κριτήρια. Για όλους αυτούς υπάρχει ένας δρόμος: Τα εκτοξευμένα νοίκια-φωτιά, ενώ πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κόστος. Ακόμα όμως και οι "τυχεροί" που καταφέρνουν να πάρουν δωμάτιο σε εστία δεν ξέρουν καν αν θα έχουν δωμάτιο και τον επόμενο χρόνο, αφού οι δικαιούχοι αλλάζουν κάθε χρόνο!

 

 

Όσο για την κατάσταση των ελάχιστων σε σχέση με τις ανάγκες εστιών είναι πραγματικά τραγική. Δωμάτια κλουβιά χωρίς μόνωση, γεμάτα υγρασία, πολλές φορές χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό. Σοβάδες και κομμάτια μπετό να πέφτουν από τους τοίχους σε σημείο να γίνονται επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών. Κακοσυντηρημένα, κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες που γίνονται εστίες μόλυνσης.

 

 

Απαιτούμε σχολές  που θα εξασφαλίζουν στα παιδιά και τα εγγόνια μας όλη την απαραίτητη στήριξη για να σπουδάζουν χωρίς εμπόδια, με κατασκευή σύγχρονων και αναβαθμισμένων εστιών, με την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων! Καθένας μόνος του είναι εύκολος στόχος. Με την κοινή δράση εργαζομένων και φοιτητών μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση!

 

 

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο, την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Πρυτανική αρχή:

  • Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη των εστιών. 
  • Ενοικίαση ξενοδοχείων με ευθύνη της πρυτανικής αρχής για όσους φοιτητές κάνουν αίτηση και δεν παίρνουν δωμάτιο στην εστία.
  • Άμεση χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δεν μένουν σε εστία, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις. 
  • Διεύρυνση των κριτηρίων εισδοχής στις εστίες. Κανένας φοιτητής εκτός εστιών.
  • Με ευθύνη του κράτους και της πρυτανικής αρχής να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους φοιτητές με την ανέγερση νέων εστιών, βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων, χώρων άθλησης.
  • Επαρκές προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία. Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου με ευθύνη του κράτους.

 

Η  Διοίκηση του Σωματείου