Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση και με την παρουσία συνδικαλιστών, εργαζόμενων και συνταξιούχων, εγκρίθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2020. 

 

Το παράδοξο είναι ότι η αύξηση που εγκρίθηκε είναι αυτή που πρότεινε η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα κι όχι αυτή που εισηγήθηκε η διοίκηση του δήμου και ο Θόδωρος Μουριάδης. 

 

 

Στην έναρξη της συζήτησης η πρώην αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη παρουσίασε την πρόταση που τελικά ψηφίστηκε. Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αντίθετες και στις δύο προτάσεις.

 

 

Η πρόταση της πρώην δημάρχου που τελικώς εγκρίθηκε προβλέπει μικρότερες αυξήσεις που σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν τα εξής: Αύξηση των δημοτικών τελών για τις κατοικίες της Καβάλας 21%. Αύξηση για τα καταστήματα 7%. Αύξηση για τις κατοικίες Δ.Ε. Φιλίππων και άλλων δημοτικών κοινοτήτων 28,3% και ίδια αύξηση για τα  καταστήματα της Δ.Ε. Φιλίππων και άλλων δημοτικών κοινοτήτων.

 

Η πρόταση Τσανάκα πέρασε μετά από δύο ψηφοφορίες, ενώ στη δεύτερη χρειάζονταν απόλυτη πλειοψηφία. Τρίτη πρόταση για μηδενικές αυξήσεις δεν μπορούσε να τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων λόγω του ότι δεν υποστηρίζονταν από εισήγηση και οικονομική ανάλυση των δεδομένων.