Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στην έδρα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων των ομοσπονδιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και Σερρών. Παρευρέθηκαν οι κ.κ. Βαφειάδης Ανέστης, Χατζηχρήστος Θεόδωρος, Μουρμούρης Όθωνας, Κοτσαμπάς Σωτήριος, Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών αντίστοιχα. 

 

Στη σύσκεψη επίσης παρευρέθηκε και συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κύριος Νικολόπουλος Αθανάσιος, και ο κ. Σιωμάδης Βασίλειος, Διευθυντής του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ,   οι Γενικοί γραμματείς των ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Καβάλας, κύριοι Δεμίρης Αθανάσιος και Κωνσταντινίδης Παναγιώτης, όπως επίσης και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κύριος Τζενετίδης Γρηγόρης.  

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν: 

1. Το παραεμπόριο με ως πρώτιστη προτεραιότητα την πάταξή του, καθώς αυτό αποτελεί την κύρια πληγή των επαγγελματοβιοτεχνών εμπόρων της Περιφέρειας. Εν όψει εορτών καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους ειδικά στους συνοριακούς σταθμούς.

2. Σημαντικό επίσης θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατάσταση στην Εγνατία οδό, όπου παρατηρείται ένας δρόμος γεμάτος αλλοιώσεις και λακκούβες αφενός, αφετέρου δε η προγραμματισμένη ανάπτυξη διοδίων τόσο παράπλευρων όσο και κύριων δημιουργεί και θα δημιουργήσει ακόμη μία τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής, ειδικά στην επικοινωνία μεταξύ των Νομών της Περιφέρειας. Παραμένουμε αρνητικοί στη δημιουργία νέων διοδίων και παράλληλα προτείνουμε την καθιέρωση του εισιτηρίου -βινιέτας ώστε να προμηθεύονται από τα σύνορα οι αλλοδαποί οδηγοί για να χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό και όχι το παράπλευρο οδικό δίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται.

3. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στη Θάσο τώρα και στη Σαμοθράκη προγενέστερα καθώς επίσης και οι όποιες αποζημιώσεις στους επαγγελματίες να χορηγηθούν και να χορηγούνται άμεσα και όχι με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και φτάνουν ως και τα δύο χρόνια, όπως ακριβώς αναφέρονται και στην σχετική επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς τα αρμόδια υπουργεία

4. Επαναδιατυπώθηκαν οι θέσεις μας για το φορολογικό νομοσχέδιο και για το ασφαλιστικό όπως φυσικά εκφράζονται από τη ΓΣΕΒΕΕ

5. Έγινε ενημέρωση από τον κ. Σιωμάδη για τις δυνατότητες συνεργασίας των Β’ βάθμιων οργανώσεων (Ομοσπονδίες) όπως και των α’ βάθμιων (σωματεία) με τις δομές της ΓΣΕΒΕΕ, που είναι το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 

Τέλος αποφασίστηκε η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ομοσπονδιών μέσω της πραγματοποίησης κοινών δράσεων με άξονα την προάσπιση των συμφερόντων του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Σερρών και η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση «100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις» που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα τη Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου 2019 ωρα 19:00.