Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατέθεσε εγγράφως στον Υπουργό κ. Μαυρουδή Βορίδη προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Θάσου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει λεπτομερειακή καταγραφή των ζημιών έτσι ώστε να παραχωρηθούν αποζημιώσεις στους αγρότες, ιδίως τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού. Συγκεκριμένα, πρότεινε να μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου στη Θάσο, έχοντας εξηγήσει πως η καταστροφή είναι πρωτοφανής τόσο για το νησί όσο και τη γύρω περιοχή.

 

Επίσης, έκανε γνωστό στον Υπουργό πως ανάλογες καταστροφές υπέστησαν και οι παραγωγοί των Τεναγών Φιλίππων (Φίλιπποι, Δάτο, Αμυγδαλεώνα και Κοκκινόχωμα) και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα ζητήματα και δεσμεύθηκε για περαιτέρω ενέργειες.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης στεκόμενος πάντα στο πλευρό των αγροτών, των μοχθούντων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, δεσμεύεται να πράξει ό,τι δυνατό προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημιές τους και να συνεχίσουν τη παραγωγή των τόσο ποιοτικών τους προϊόντων.

(δελτίο Τύπου)