Λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ο επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια διοικητής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Καρασαββόγλου προχώρησε στον απολογισμό του έργου που κληρονομεί ο νέος διοικητής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου.

 

Αναλυτικά ο απολογισμός του απερχόμενου διοικητή 

 

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2016 ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 – ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

 

Οικονομικά δεδομένα ΓΝΚ 2015-2019

 

31/12/2015

31/12/2018

Νοέμβριος ‘19

Υποχρεώσεις ανεξόφλητες 

12.351.627

3.536.310

περ. 1.5 εκατ. ευρώ

Εισφορές από ΕΟΠΠΥ (σε ευρώ)

περίπου 850.000

σωρευτικά περ. 17 εκ.

 

Ταμειακά Διαθέσιμα

1.725.742

10.572.124

περ. 8 εκατ. ευρώ

 

Άρα αναλάβαμε: 

ένα νοσοκομείο με μεγάλες υποχρεώσεις, με ελάχιστες (σε βαθμός αγνόησης) εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαιρετικά περιορισμένο αποθεματικό

 

και παραδίδουμε:

έναν οικονομικά εύρωστο οργανισμό. Ένα νοσοκομείο με περιορισμένες και απολύτως ελεγχόμενες υποχρεώσεις (πολλές απ’ αυτές είναι υποχρεώσεις που οφείλονται σε δικαστικές αποφάσεις και σε εξωσυμβατικές δαπάνες), ελάχιστες υποχρεώσεις σε προμηθευτές (1-2 μήνες πίσω), σημαντικότατες εισροές από τον ΕΟΠΥΥ και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

 

 

Και αυτό

  • σε περίοδο γενικότερης οικονομικής ασφυξίας
  • σε χρονιές δημοσιονομικών περιορισμών
  • σε συνθήκες καθολικής κάλυψης των πολιτών (νόμος ανασφαλίστων) και 
  • σε ένα νοσοκομείο που ‘μεγάλωσε’ περισσότερο καθώς χρόνο το χρόνο πραγματοποιούσε περισσότερες εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, περισσότερες εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία, περισσότερες επισκέψεις στο ΤΕΠ, περισσότερες εισαγωγές και φιλοξενία στις Κλινικές, πραγματοποίησε περισσότερα χειρουργεία, χρειάστηκε, επομένως περισσότερο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υλικά για τα χειρουργεία κτλ. Στον Πίνακα που ακολουθεί υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αυξητική τάση που ακολούθησαν όλες οι κατηγορίες παροχής υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τους ασθενείς.

 

Παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασθενείς

 

2015

2018

Νοέμβριος  2019

Πρωινά Εξωτερικά Ιατρεία - TEI

70.857

119.274

 

Απογευματινά Ιατρεία - AEI

5.669

9.561

 

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - ΤΕΠ

56.644

77.605

 

Χειρουργικές παρεμβάσεις

5.857

6.005

 

Αριθμός εισαγωγής και νοσηλείας πολιτών

27.955

29.296

 

 

 

Ανασφάλιστοι

Στο πλαίσιο της καθολικής υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών, αναλάβαμε να καλύψουμε όλα τα κόστη (νοσήλια εισαγωγής στις Κλινικές, φάρμακα, εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις κτλ) για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Ιδού τα στοιχεία:

2016: συνολικό κόστος κάλυψης των ανασφαλίστων στο ΓΝΚ 636.000 ευρώ

2017: συνολικό κόστος: 1.3 εκατ. ευρώ

2018: συνολικό κόστος: 1.4 εκατ. ευρώ

έως 31.5.2019: συνολικό κόστος 700.000 ευρώ.

Συνολικό κόστος έως 31.5.2019: πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Υποσημειώνουμε ότι το μερίδιο των αλλοδαπών (εντός και εκτός ΕΕ) στη σχετική δαπάνη είναι σαφώς μικρότερο του 10%, έτσι για μην λένε κάποιοι ότι είναι οι αλλοδαποί που κατά μείζονα λόγο επωφελούνται της σχετικής ρύθμισης.

 

Πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στο μέτωπο του προσωπικού; Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε το νοσοκομείο στον τομέα του προσωπικού;

 

Μη ιατρικό προσωπικό:

Προσλήφθηκαν με τακτικό διορισμό 40 άτομα μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού (εργαστήρια, διοικητικοί, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές κλπ).

Επιπλέον με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ/τώρα ΕΟΔΥ, πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ) έχουν ενταχθεί στο νοσοκομείο 47 άτομα διαφόρων μη ιατρικών ειδικοτήτων όπως νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, πληροφορικοί, οδηγοί, λογοθεραπευτές, μεταφορείς ασθενών, βοηθοί εργαστηριών κτλ).

Εξάλλου υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τον ΚΟΙΣΠΕ Ν. Καβάλας και προσλάβαμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 4 άτομα σε συγκεκριμένες ειδικότητες και πρόσφατα άλλους 3 τραυματιοφορείς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα της έλλειψης τραυματιοφορέων.

Επιπρόσθετα έχουν εγκριθεί και ενταχθεί για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ τα παρακάτω προγράμματα:

  • Λειτουργία του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΟΙΑ (προϋπολογισμός για 3 έτη: 625.000 ευρώ) θα οδηγήσει στην πρόσληψη 8 ατόμων (1 Ψυχίατρος, 1 Ψυχολόγος, 1 κοινωνικός λειτουργός, 1 Εργοθεραπευτής, 1 Φυσικοθεραπευτής, 1 Νοσηλευτής, 1 Διοικητικός υπάλληλος και 1 υπάλληλος καθαριότητας) 
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (προϋπολογισμός για 3 έτη: 260.000 ευρώ) θα εντάξει στο προσωπικό του ΓΝΚ  4 άτομα (1 Ψυχίατρος, 1 Ψυχολόγος, 1 επισκέπτης υγείας και 1 κοινωνικός λειτουργός)
  • Ενώ είμαστε στη φάση της υποβολής πρότασης για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ (προϋπολογισμός για 18 μήνες: 90.000 ευρώ), η υλοποίηση της οποίας θα εντάξει στο δυναμικό του ΓΝΚ 3 ακόμη άτομα και συγκεκριμένα 1 Νευρολόγο ή Ψυχίατρο, 1 Ψυχολόγο και 1 Νοσηλευτή ή Κοινωνικό Λειτουργό.

Συνολικά λοιπόν, με τη βοήθεια αυτών των τριών (3) προγραμμάτων, επιπρόσθετα 15 άτομα θα προσληφθούν από το ΓΝΚ στο πλαίσιο των παραπάνω εγκεκριμένων προγραμμάτων, οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης των προβλεπόμενων δράσεων είναι σε εξέλιξη και το σημαντικότερο όλων είναι ότι η χρηματοδότηση των προσλήψεων αυτών, μετά τη λήξη των προγραμμάτων, είναι διασφαλισμένη καθώς προβλέπεται η κάλυψη αυτών από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΓΝΚ. 

Ακόμη πρέπει να προσθέσουμε τα περίπου 10 άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί για να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΚΕΦΙΑΠ της Χρυσούπολης, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και του ενός μόνιμου φυσίατρου με τη διαδικασία επιλογής του να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τέλος από την τελευταία κατανομή των θέσεων μη ιατρικού προσωπικού της 4ης ΥΠΕ, το ΓΝΚ πήρε 14 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού κυρίως αλλά και λοιπού προσωπικού, η σχετική διαδικασία προκήρυξης αυτών των θέσεων έχει σταματήσει εξαιτίας των εκλογών, πιστεύουμε δε να επανεκκινήσει γρήγορα προκειμένου να προσληφθεί αυτό το προσωπικό.

Το ίδιο διάστημα μετά το 2015 έως σήμερα έχουν αποχωρήσει από το ΓΝΚ 51 άτομα,  κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Συνολικά λοιπόν, με τη συμπερίληψη των μόλις αναφερθέντων 14 θέσεων μόνιμου προσωπικού, προκύπτει μια εισροή και ένταξη στο σύστημα του ΓΝΚ μη ιατρικού προσωπικού της τάξης των 126 ατόμων σε κρίσιμες ειδικότητες. Δεδομένων δε των 51 αποχωρήσεων, προκύπτει μια καθαρή ενίσχυση του νοσοκομειακού συστήματος με 75 άτομα στον τομέα του μη ιατρικού προσωπικού.  

 

Ιατρικό προσωπικό:

Κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018 έχουν αναλάβει υπηρεσία στο ΓΝΚ 19 μόνιμοι γιατροί και έχουν για διαφόρους λόγους αποχωρήσει 11 γιατροί, άρα καθαρή ενίσχυση 8 γιατροί. 

Σ’ αυτούς πρέπει να προσθέσουμε για το έτος 2019

  • Τον Ογκολόγο-Παθολόγο που ανέλαβε πριν μερικούς μήνες
  • Τον Ρευματολόγο που ανέλαβε επίσης πριν μερικούς μήνες
  • Τον δεύτερο Ρευματολόγο, η διαδικασία επιλογής του οποίου είναι σε εξέλιξη
  • Τον Παθολόγο που ανέλαβε  εντός του 2019
  • Τους τέσσερις (4) γιατρούς που έχουν προσληφθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ένας (1) ακόμη που κλήθηκε να αναλάβει, και δύο (2) ακόμη, οι θέσεις των οποίων παραμένουν κενές και θα επαναπροκηρυχθούν.
  • Τις 11 θέσεις γιατρών που πήραμε από την τελευταία κατανομή της 4ης ΥΠΕ (πριν τις εκλογές), εγκρίθηκε η προκήρυξη των θέσεων αυτών, αλλά πάγωσε στη συνέχεις λόγω εκλογών και αναμένεται η επανεκκίνηση της σχετικής διαδικασίας.

 Συνολικά, επομένως εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο νοσοκομείο 41 μόνιμοι γιατροί, ενώ η ‘καθαρή’, μετά την αφαίρεση των αποχωρήσεων, ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό είναι της τάξης των 30 μόνιμων γιατρών.

Επιπρόσθετα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον αριθμό των συμβασιούχων επικουρικών γιατρών, Αυτοί είναι περίπου 30 και επισημαίνουμε ότι κανένα νοσοκομείο ανάλογου προς το νοσοκομείο Καβάλας μεγέθους δεν έχει εντάξει στη δυναμικότητα αυτόν τον αριθμό των επικουρικών ιατρών. 

 

Διαπιστώσεις:

  • Από το ΓΝΚ έχει αποχωρήσει σημαντικός αριθμός εργαζομένων κάθε κατηγορίας
  • Το νοσοκομείο είναι σε σημείο καμπής καθώς φέτος και τα επόμενα χρόνια αποχωρούν νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και γιατροί που αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της λειτουργίας του
  • Παρόλα αυτά, προσωπικά έχω αμέριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που ακολουθούν, στους 40ηδες και 50ηδες γιατρούς που διακρίνονται από απίστευτες γνώσεις, κουράγιο και υπευθυνότητα. Το νοσοκομείο, επομένως, θα είναι και αύριο-μεθαύριο σε εξαιρετικά χέρια, σ’ αυτούς λοιπόν το νοσοκομείο μπορεί με ασφάλεια και βεβαιότητα να στηριχθεί. Το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς οι νεότερης ηλικίας νοσηλευτές και νοσηλεύτριες διακρίνονται από υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες. Και σημειώστε, θα δικαιωθώ για αυτή μου τη θέση
  • Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το νοσοκομείο ενισχύθηκε σε κάθε περίπτωση με γιατρούς και νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Η ενίσχυση αυτή δεν λύνει τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε επιμέρους Κλινικές, εργαστήρια κτλ., εντούτοις διασφαλίζει και εγγυάται την βραχυ- και μεσοπρόθεσμη πορεία του νοσοκομείου συνολικά
  • Η ενίσχυση σε προσωπικό δεν θα ήταν εφικτή και υλοποιήσιμη αν δεν είχε διασφαλιστεί ο τομέας της υγείας από το σφικτό μνημονιακό πλαίσιο   

 

Χρηματοδοτούμενα έργα και παρεμβάσεις στο ΓΝΚ

  • 5.5 εκατ. ευρώ: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Έχει αρχίσει ήδη η παραλαβή και ένταξη των νέων μηχανημάτων στις Κλινικές, Χειρουργεία και Εργαστήρια του νοσοκομείου. Το δε 2020 θα είναι η χρονιά μαζικής παραλαβής νέων μηχανημάτων 
  • Στην τελευταία επαναπροκήρυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ για το ίδιο πρόγραμμα, το ΓΝΚ κατέθεσε προτάσεις για ακόμη 2 έως 2.5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα ή να προσθέσει νέα που δεν είχε έως τώρα
  • Συνολικά λοιπόν ιατρικά μηχανήματα αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ θα υποστηρίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα: καλυμμένες ανάγκες για την επομένη δεκαετία, ποιοτικότερες, αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, ασφαλέστερη εργασία για όλους και αναβάθμιση του συγκριτικού ρόλου του νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή 
  • 2.5 εκατ. ευρώ: Παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • 700.000 ευρώ: Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός με χρηματοδότηση του διασυνοριακού προγράμματος InterregGreece-Bulgaria
  • Περίπου 1 εκατ. ευρώ: Δράσεις στον τομέα Ψυχικής Υγείας που καταγράψαμε λίγο πριν (Κέντρο Ημέρας Άνοιας, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Ιατρείο Μνήμης) με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020
  • 470.000 ευρώ: Παρεμβάσεις στο ΚΕΦΙΑΠ Χρυσούπολης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας
  • Δωρεά Ιδρύματος Λάτση, 6 μονάδες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

 

 

Νέες δομές στο ΓΝΚ

Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια, σε διαγωνιστική διαδικασία

Κινητή Μονάδα για ψυχικά ασθενείς, σε διαγωνιστική διαδικασία

Γραφείο Λίστας Χειρουργείου και λειτουργία του νέου αυτού θεσμού

Ιατρείο Προεγχειρητικού Ελέγχου

Νέα (2) εξωτερικά ιατρεία Λογοθεραπείας που λειτουργούν καθημερινά

Νέο Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφολογίας/Διαιτολογίας 

Νέο εξωτερικό ιατρείο Αγγειοχειρουργικής

Νέο ιατρείο Καρκίνου του Προστάτη

Επαναλειτουργία του Αιματολογικού Ιατρείου μετά από 2 χρόνια

Ακόμη ένα Εξωτερικό Ιατρείο της Ψυχιατρικής Κλινικής, κάθε Τρίτη

Απογευματινά ραντεβού Ψυχολόγων στο ΚΚΨΥ

Μαγνητικές τομογραφίες για τους πολίτες

Άνοιγμα του Φυσικοθεραπευτηρίου του ΓΝΚ και στους πολίτες κατά τα πρωινά

Σύστημα ελέγχου κατανάλωσης πετρελαίου

ΤΕΙ: Παρεμβάσεις στα ραντεβού (τηλεφωνικό Κέντρο, 3μηνα διαστήματα για ραντεβού και κλήσεις σε αναπάντητα ραντεβού)

 

Ηλεκτρονικό/Ψηφιακό νοσοκομείο

Ηλεκτρονικά ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΙ και ηλεκτρονικό βιβλίο περιστατικών στο ΤΕΠ σε αντικατάσταση του έντυπου βιβλίου

Γραμματεία στο ΤΕΠ για διασφάλιση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 24 ώρες το 24ωρο στο ΤΕΠ

Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος Ασθενή στις Κλινικές, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο ΤΕΠ και πλέον και στον εργαστηριακό τομέα

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών

 

Κοινωνικές παρεμβάσεις του ΓΝΚ

Συμμετοχή και σύμπραξη στο πρόγραμμα ‘Σχολικά Γεύματα’ σε 11 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας

Διάθεση σε καθημερινή βάση γευμάτων στο ‘Τραπέζι της Αγάπης’ της ΙΜΦΝΘ

Φιλοξενία αστέγων στο νοσοκομείο

Εκδρομή των παιδιών του ΚΕΦΙΑΠ στο Δασικό Χωριό, στη λίμνη Πλαστήρα, στη Θάσο, στην Κύπρο κτλ.

Έλεγχος ακοής σε 466 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, ακολουθούν οι άνθρωποι στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

 

Εκδηλώσεις-Συνεργασία με φορείς

Εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΓΝΚ για τα ασυνόδευτα παιδιά

Εκδήλωση ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ με αντικείμενο: Απεξάρτηση-Μια ολιστική προσέγγιση

Ενημέρωση όλων των μαθητών της 1ης Λυκείου του νομού (2016: 1300 μαθητές) για ζητήματα υγιεινής και σχολικής βίας (κα Τσίτση), 2018: Πρόγραμμα αγωγής υγείας για μαθητές Α’ Λυκείου

Εκδήλωση της ΜΕΘ με θέμα: ΜΕΘ-από το όραμα στην πραγματικότητα, 23. 4.2019

Έκθεση ‘Τα Παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ Δημιουργούν’ στο Ισόγειο του ΓΝΚ

Υποστήριξη εθελοντικών οργανώσεων αιμοδοσίας, συμμετοχή σε εκδηλώσεις υπέρ της αιμοδοσίας (ποδηλατοδρομίες κτλ)

Επίσκεψη ΓΝ Τρικάλων στην Καβάλα για να πάρουν εμπειρίες και καλές πρακτικές για τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ και της σχεδιαζόμενης Μικρής Μονάδας Αποκατάστασης στο ΚΕΦΙΑΠ

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Νέστου για λειτουργία ΚΔΑΠμεΑ στο ΚΕΦΙΑΠ

 

Εμβληματικές δράσεις του ΓΝΚ

Αποπομπή των εργολάβων στην καθαριότητα, εστίαση και σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με 102 εργαζόμενους, ακολούθως διαγωνιστική διαδικασία ΑΣΕΠ

Αποπομπή του εργολάβου από το BMS στο επίπεδο -2, προτροπή προς τους εργαζόμενους να συστήσουν συνεταιρισμό και υπογραφή σύμβασης με τους ίδιους εργαζόμενους (αποτέλεσμα: με λιγότερα χρήματα κάνουν περισσότερα πράγματα και λειτουργούν άψογα) 

Συνεργασία με την ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη) και προμήθεια προϊόντων

Απόρριψη δωρεάς από τον TAP

Σύναψη προγραμματικής συνεργασίας με τον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας και ένταξη, διαμέσου αυτού, εργαζομένων (ΑμεΑ) στις δομές του ΓΝΚ

Εμβολιασμός παιδιών προσφύγων του Camp στο Ασημακοπούλου 

Αιμοδοσία στη ΒΦΛ-αποκλεισμός πρώην απολυμένων

Λειτουργία θεατρικής ομάδας από εργαζόμενους του ΓΝΚ

Απογευματινή λειτουργία του αξονικού, μαγνητικού τομογράφου καθώς και των εργαστηρίων του μικροβιολογικού Τμήματος του ΓΝΚ προκειμένου να πραγματοποιούν οι πολίτες της εξετάσεις τους, ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις των ιδιωτών

Συνεργασία με τα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ και όχι μόνον

 

 

Θέλω να ευχαριστήσω:

  • Τους Υπουργούς κ. Ξανθό και Πολάκη
  • Τους κ. Πλωμαρίτη και Τσαλικάκη από την 4η ΥΠΕ
  • Τους Αναπλ. Διοικητές του ΓΝΚ κ. Θανόγλου και Αντωνάκη
  • Τα μέλη του ΔΣ του ΓΝΚ
  • Την Περιφέρεια ΑΜΘ
  • Τους Βουλευτές Ν. Καβάλας
  • Τους εργαζόμενους, όλων των κατηγοριών, του ΓΝΚ 
  • Τις εργαζόμενες του γραφείου μου εδώ στο ΓΝΚ κ. Σωτηρέλη, Χατζηαγγέλου και Τσομπανίδου