Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και κατέθεσε εγγράφως στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Θάσου.

 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής έκανε γνωστό πως τις τελευταίες ημέρες η νήσος της Θάσου επλήγη από ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το μοναδικό νησί της Π.Ε. Καβάλας να βιώσει σκηνές καταστροφής και ζημιών άνευ προηγούμενου.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες, μετρήθηκαν 494 χιλιοστά βροχής σε διάστημα 6 ημερών, ενώ για ολόκληρο το 2018 είχαν μετρηθεί μόλις 600 χιλιοστά βροχής. Ενδεικτικά, το νησί της Ρόδου συγκέντρωσε 164 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και να σημειωθούν καταστροφές. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως η Θάσος γνώρισε μια καταστροφή, η οποία αφίσταται των προηγούμενων σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. 

 

Όσον αφορά τις προτεινόμενες ενέργειες, ο Γιάννης Πασχαλίδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αποκατασταθούν οι ζημίες που υπέστη το οδικό δίκτυο, καθώς και οι ακρογιαλιές. Επίσης, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

 

Επιπλέον, επεσήμανε και τις σοβαρές ζημίες που υπέστησαν και οι αγρότες του ηπειρωτικού κορμού της Π.Ε. Καβάλας. Ιδιαίτερα στη περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, σημειώθηκε καταστροφή της φετινής παραγωγής και θα πρέπει να ληφθούν ενέργειες για αποφυγή απώλειας και της επόμενης μέσω αντιπλημμυρικών έργων. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους κατοίκους της Θάσου πως οι ενέργειες του θα ενταθούν προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή, και να παραχωρηθούν τα κατάλληλα μέσα για την ανάκαμψη των εργασιών όλων των παραγωγικών τομέων του νησιού. 

 

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης 

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας