Δώδεκα ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι της εταιρίας SELECTOUR ακολούθησαν τις «αλεξανδρινές διαδρομές της Μακεδονίας» στο πλαίσιο της δράσης για την ανάδειξη του δικτύου «Πόλεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου» με σκοπό την καταγραφή ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινικός τουρισμός, που μπορούν να αναπτυχθούν στην Μακεδονία και ειδικότερα στην περιοχή της Καβάλας. 

 

Η επίσκεψη των ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Καβάλα οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προαθωνικού Τουρισμού το σαββατοκύριακο που πέρασε. 

 

Η επίσκεψη των συνεργατών του τουριστικού πρακτορείου, που έγινε σε συνεργασία με την Yalos Tours, αναμένεται να συμβάλει στην επέκταση των προγραμμάτων που προσφέρει στον κατάλογό της για το 2020 στην Μακεδονία. 

 

Από τις 14 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου περιηγήθηκαν στην μακεδονική γη, γνώρισαν την ιστορία της, είδαν τα αξιοθέατά της και γεύτηκαν τα κρασιά που οινοποιούνται στην περιοχή.  

 

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού τους ήταν η Καβάλα, στόχος της επίσκεψης ήταν η προώθηση πακέτου πολιτιστικών διακοπών.

 

Την αποστολή των Γάλλων πρακτόρων συνόδευε και ο ιδιοκτήτης Yalos Tours, Χρήστος Πανάρετου καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ιωάννης Γερούκης.

 

Οι φιλοξενούμενοι του δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ξεναγήθηκαν στη Χερσόνησο της Παναγίας και στο κέντρο της πόλης, γνώρισαν τους ισχυρούς δεσμούς που ιστορικά ενώνουν την Καβάλα με την Γαλλία.

 

Στους φιλοξενούμενους παρατέθηκε δείπνο, που οργάνωσε ο δήμος Καβάλας και  «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», επιλέγοντας το «Ψαράκι - ouzo bar». Τον δήμαρχο Καβάλας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, Φιλήμων Ξουλόγης και επίσης συμμετείχε η εκπρόσωπος του δήμου Ξάνθης Σοφία Μπασματζή.

 

Μέσα από ένα εξαιρετικό menu, οι τουριστικοί πράκτορες απόλαυσαν θαλασσινά πιάτα συνοδεία κρασιών από τοπικές ποικιλίες της περιοχής μας.

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα οινοποιεία της περιοχής για την ευγενική χορηγία τσίπουρου και κρασιών και συγκεκριμένα την ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ (τσίπουρο με γλυκάνισο), Οινοποιείο Συμεωνίδη (Μαλαγουζιά), Οινοποιείο Τσικρικώνη (Ροζακί), Κτήμα Βιβλία Χώρα (Βίβλινος Ροζέ) και το Κτήμα Διαλεκτό (Κόκκινα Χώματα).

 

(δελτίο Τύπου της Δημωφέλειας)