Συνελήφθησαν χθες (8-11-2019) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση. 

 

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. 

 

 

Κατά τη διάρκεια αυτής, εντόπισαν τους δύο δράστες, πλησίον του  Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Νυμφαίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

 

 

Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες, εντός της ρεζέρβας και της θήκης της μπαταρίας του οχήματος, έξι (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3.923 γραμμαρίων. 

 

 

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και την επιχείρηση του 40χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα σπρέι πιπεριού, χρηματικά ποσά, μία χρυσή λίρα και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 3.923,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.325 ευρώ, μία χρυσή λίρα, ένα σπρέι πιπεριού, δύο κινητά τηλέφωνα, τρία εργαλεία αυτοκινήτου και το παραπάνω όχημα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.