Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Θανάση Θεοχαρόπουλου

 

 

Με αρκετό κόσμο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Γαλαξίας η πρώτη ανοιχτή, μετεκλογική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, η αν. τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσηςς Θεοχαρόπουλο.

 

 

Την συνέλευση προλόγισε και διηύθυνε ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των ανοιχτών συνελεύσεων και στο έντονο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για το νέο εγχείρημα του μεγάλου προοδευτικού πόλου.

 

 

Η Τάνια Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας πλατιάς συμμαχίας αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, η οποία θα αντισταθεί στην εργασιακή ζούγκλα που φτιάχνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στην ιδιωτικοποίηση των πάντων καθώς και στην άλωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να ξεπληρωθούν τα προεκλογικά γραμμάτια της κυβέρνησης.

 

 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την απουσία πολιτικής υπεράσπισης της εργασίας, το προσφυγικό  και την στάση τη συμφωνία των Πρεσπών. Αναφέρθηκε στη σημασία την ανάδειξης μία πολιτικής διεξόδου, καθώς και της ύπαρξης τομών ρήξεως. Αναφέρθηκε στην ανοιχτή πολιτική συμμαχιών, ενώ έκανε ειδική μνεία στη σημασία, αλλά και στη δυσκολία, δραστηριοποίησης των νέων.

 

 

Σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να έρθουν κοντά του όσοι περισσότεροι από εκείνους που δεν τον ψήφισαν και κατέληξε τονίζοντας την κρισιμότητα ανάδειξης των συμφερόντων που υπηρετεί η ΝΔ.

 

 

Από τη μεριά της, η Σία Αναγωνστοπούλου αναφέρθηκε στην υγειονομική ζώνη αντισύριζα που δημιουργήθηκε στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δομήθηκε με καθαρά ιδεολογικά κριτήρια και με βάση την απαξίωση της μεταπολίτευσης. «Η ΝΔ θέλει με σφουγγάρι να σβήσει όσα πέτυχε ο λαός στη μεταπολίτευση» τόνισε και αναφέρθηκε στο μεγάλο, αριστερό, προοδευτικό μέτωπο που χτίζεται το οποίο «έχει πολύ δρόμο πίσω του και πολύ δρόμο μπροστά του».

 

 

Μάλιστα, αναφερόμενη στη λογική της ΝΔ για τους αρίστους, σημείωσε ότι φοβούνται την κοινωνία όταν κινείται και διαμορφώνει πολιτικές εξελίξεις, καλώντας τους πολίτες να μην επιτρέψουν να περάσει η λογική του μονόδρομου των αρίστων. «Ερχόμαστε από μακριά και πάμε πολύ μακριά» κατέληξε.