Σε μια σημαντική συνεργασία που θα συμβάλλει στην άρτια κατάρτιση νέων επαγγελματιών που θα στελεχώσουν τον τομέα της ενέργειας προχώρησαν η Energeanκαι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Ειδικότερα, οι δυο φορείς χορηγούν από κοινού υποτροφίες σε πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων, προκειμένου εκείνοι να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, στον τομέα της ενέργειας.

 

Η συνεργασία της  Energean και του Ιδρύματος Μποδοσάκη ξεκινά με την χορήγηση πέντε υποτροφιών σε αριστούχους Έλληνες αποφοίτους, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020.  Οι υπότροφοι είναι: 

 

1. Ο κ. Πρόδρομος Νικολαΐδηςαπό την Σκύδρα Πέλλας, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MScinEarthSciencesτου ΠανεπιστημίουETHστη Ζυρίχη. 

2. Ο κ. Ηλίας Παναγιώτου, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MScinPetroleumEngineeringτου TechnicalUniversityofDenmark(DTU).

3. Η κα. Ελένη Γραμμένου, τελειόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ξεκινά διδακτορικές σπουδές διάρκειας τριών ετών στο UCL,στο πεδίο της Τεχνολογίας και Μηχανικής Περιβάλλοντος (BiomassConversion).

4. Η κα. Άννα-Λάλι Τσιλίδου, πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα MBA(MasterofBusinessAdministration)στο ColumbiaUniversityτων ΗΠΑ.

5. Η κα. Αγγελική Τσολάκη, πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα συνεχίσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Management, TechnologyandEconomicsτου Πανεπιστημίου ETHστη Ζυρίχη, στο οποίο φοιτά από το 2018.