Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Κώστα Τσιάρα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Κ. και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προς επίλυση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει  με το Ειρηνοδικείο Θάσου, που αφορά τόσο τη μετεγκατάστασή του, δεδομένου ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι λόγω της ακαταλληλότητας του υφισταμένου κτιρίου, όσο και τη στελέχωσή του, καθώς μετά την εκλογή του μοναδικού υπαλλήλου του και την τοποθέτησή του στη θέση του Αντιδημάρχου έχει μείνει «ακέφαλο», δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

 

Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκε προς συζήτηση και το ζήτημα της μετεγκατάστασης του Υποθηκοφυλακείου Καβάλας που πλέον αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα εφόσον ο χώρος που στεγάζεται σήμερα έχει εκποιηθεί σε Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για κατασκευή ξενοδοχείου, όσο και το θέμα της πλήρωσης της θέσεως της Υποθηκοφύλακα από τη νέα χρονιά.

 

Ο κ.Τσιάρας ενσκήπτοντας στα προβλήματα της κοινωνίας του Νομού Καβάλας, υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός τόσο σε οργανωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο με στόχο την άμεση διευθέτηση των θεμάτων αυτών.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ