Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Επιστροφή» τηνΠέμπτη 29 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο 7οΔημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος) στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, 

 

Κείμενα γραμμένα από τους μαθητές του τμήματος δημιουργικής γραφής με θέμα την «Επιστροφή». Η διδάσκουσα του τμήματος δημιουργικής γραφής Μάρτζη Κοντέσσα παρακίνησε τους μαθητές να γράψουν κείμενα που να δίνεται ένα προσωπικό αποτύπωμα στην έννοια της επιστροφής. Η ίδια γράφει: «Επιστροφή για τον κάθε ένα σημαίνει κάτι το διαφορετικό και δεκάδες ιστορίες μπορούν να γραφτούν με αφορμή τη λέξη επιστροφή. Οι δικές μας προσωπικές επιστροφές, τα ταξίδια, ο γυρισμός σε τόπους και καταστάσεις, προσωπικά βιώματα και βιώματα άλλων συνθέτουν μια συλλογή κειμένων με κεντρικό θέμα την επιστροφή».

Τα κείμενα αυτά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για να εκφραστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του ΣΦΓΤ, αφού πρώτα προσπάθησαν να ανακαλύψουν κάθε κίνητρο επιστροφής που μπορεί να είναι κρυμμένο στο κείμενο, να το ανασύρουν στην επιφάνεια και στο τέλος του δημιουργικού ταξιδιού να το ανακαλύψει στην παράσταση και ο θεατής.

 

Κείμενο: Τμήμα δημιουργικής γραφής  ΣΦΓΤ Καβάλας

Συγγραφείς: Ζαχαρένια Τσαλίκη, Ηλιάδα Κυριακού, Ειρήνη Δινάκη, Μαργαρίτα Κακουλίδου, Δήμητρα Χατζημιχαηλίδη, Βέρα Στρίκου, Ρόλα Ζαλούμη, Λίνα Πατρωνίδου, Μαρία Παρακευοπούλου, Μαρία Κάλφα, Βασιλική Σπυρίδου, Στέλλα Γκανιάτσου, Βιβή Τσιμιρίκα, Καλλιόπη Βαζακίδου, Μάρτζη Κοντέσσα.

Υπεύθυνη τμήματος δημιουργικής γραφής: Μάρτζη Κοντέσσα

Διασκευή-σκηνοθεσία: Μαρία Κολτσακίδου

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Κολτσακίδου

Τραγούδι: Χρύσα Παπαδοπούλου

Μουσική-Γκάιντα: Κωστής Αποκατανίδης

Παίζουν: Αναστασία Καλεάδου, Κώστας Κοσμίδης, Γιάννα Μπρούσαλη, Τζένη Παππά, Σίσσυ Σταματιάδου, Λούλα Σεμερτζίδου, Επαμεινώνδας Ρακιντζής, Στέλλα Τσολακίδου, Αθηνά Ψευτούδη

 

«Επιστροφή» 

7οΔημοτικό Σχολείο Καβάλας - Φάρος

Πέμπτη 29 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.