Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνη Γεωργιάδη, είχε τη Δευτέρα στην Αθήνα η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου . Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο υπουργός για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον τομέα των επενδύσεων στο Δήμο Καβάλας.

 

Η πρόεδρος της επιχείρησης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει ενδελεχώς τον κ. Γεωργιάδη για το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για το Παλαιό Νοσοκομείο , όσο και για τις καπναποθήκες , καταθέτοντας τις πάγιες θέσεις και προτάσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου για την αξιοποίηση τους.

 

Ο Υπουργός αφού εξέφρασε στην κ. Ιωσηφίδου την ικανοποίηση του για την κατάθεση από μέρους της συγκεκριμένων προτάσεων υποσχέθηκε οι υπηρεσίες του Υπουργείου να εξετάσουν τις δυνατότητες υλοποίησης τους στο άμεσο μέλλον, όπως επίσης προσφέρθηκε να  συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία για την εξάλειψη των εμποδίων που αποτελούν τροχοπέδη στην  προσέλκυση επενδύσεων.

 

Επιπλέον τέθηκε από την πρόεδρο της Δημωφέλεια  το ζήτημα της δημιουργίας στην Καβάλα ειδικής ζώνης κινηματογραφικών παραγωγών , μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία είχε καταθέσει  η διοίκηση της επιχείρησης και στην προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία επανέρχεται μετά το ενδιαφέρον που εξεδήλωσε αμερικανική εταιρία για την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στην πόλη μας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης προσφέρθηκε για την παροχή κάθε βοήθειας προς τον σκοπό της  πραγματοποίησης  μιας τέτοιας επένδυσης  και δεσμεύτηκε να δει προσωπικά το ζήτημα της ειδικής ζώνης. 

(δελτίο Τύπου)