Ο οργανισμός της Πυθίας, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, συμμετείχε στην ‘’ 13η Γιορτή της Πίτας’’ που διεξήχθη στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Η εκδήλωση διεξήχθη στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του Κοκκινοχώματος και η γιορτή συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες. Η γιορτή της Πίτας γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και είναι μια συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκινοχώματος. 

 

Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης γιορτής, η Πυθία με την συνδρομή εθελοντών της βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και μοίρασε ενημερωτικό υλικό με σκοπό να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ‘’Sand Games’’, το οποίο θα διεξαχθεί  τον Μάιο-Ιούνιο του 2020, στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την συμμετοχή 4 οργανισμών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου της Πυθίας.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα ‘’Sand Games’’ είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά παιχνίδια δίπλα στο νερό και έχει ως βασικούς πυλώνες του τον εθελοντισμό και την κοινωνική ένταξη των συμμετεχόντων. Τέσσερις  χώρες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για κάτι πρωτότυπο και αξιοσημείωτο για την περιοχή του Δήμου Παγγαίου.
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας που για ακόμη μία φορά στήριξαν το έργο μας αλλά και το Δήμο Παγγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση του.

(δελτίο Τύπου)