Συνεχείς είναι οι επαφές της πολιτευτή με τη Νέα Δημοκρατία Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου με φορείς της Καβάλας και με τους δύο ιστορικούς ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης Ν.Ο.Κ. και Ο.Θ.Α.Κ. σχετικά με την αξιοποίηση του ανοικτού κολυμβητηρίου που βρίσκεται στο πάρκο Φαλήρου. 

 

Οι εγκαταστάσεις ρημάζουν και αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης. Η μεγάλη ποσότητα βροχής των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με τα σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στο εσωτερικό της πισίνας, καθώς και την υψηλή θερμοκρασία, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μείγματος που μόνο σε τουριστική πόλη δεν αναλογούν. 

 

"Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της Καβάλας, όχι μόνο σε ότι αφορά την εγκατάλειψη αλλά και την επικινδυνότητα που πλέον υπάρχει στο σημείο. Δημιουργούνται εστίες μολύνσεων που απειλούν τη δημόσια υγεία" αναφέρει η κα. Χατζηκωνσταντίνου. 

 

Ωστόσο το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στο κολυμβητήριο. Η κα. Χατζηκωνσταντίνου κατά τη διάρκεια επαφών και συζητήσεων με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ. εντόπισε μία σειρά από αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία κατά καιρούς ναι μεν ανακοίνωναν αλλά δεν έχουν μπει σε διαδικασία μελετών και έχουν παραμείνει στα συρτάρια. 

 

Η πρόταση και η διεκδίκηση της κα. Χατζηκωνσταντίνου περιλαμβάνει: 

  • Ενιαίο παραλιακό μέτωπο με συγχρονισμένες κινήσεις με συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης από τη συνοικία της Παναγίας έως και το Φάληρο. 
  • Συνεργασία του Ο.Λ.Κ. - ΤΑΙΠΕΔ και Δήμου Καβάλας 

 

"Οραματιζόμαστε την Καβάλα ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νομού. Μια Καβάλα παραλιακή με το μέλλον που της αξίζει". 

(δελτίο Τύπου)