Στην Ξάνθη θα εδρεύει το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Αν. Μακεδονία-Θράκη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, όπου θα στεγάζεται, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας από το Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ Ιωάννη Καπλάνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη. Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Γραφείου θα λειτουργεί και ένα δεύτερο σημείο επαφής, στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης.  

 

Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, στις δηλώσεις του για την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, σημείωσε:  «Εγκαινιάζουμε με μεγάλη μας χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη . Στόχος μας η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς.

 

Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.

 

Μέσω του Περιφερειακού Γραφείου επιτυγχάνεται η διασυνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς δημιουργούμε τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ή έδρα είναι η Ξάνθη και η Πολυτεχνική Σχολή με το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της.

Η γνώση είναι για εμάς, κεφάλαιο. Καλή επιτυχία στο έργο του Γραφείου»