Τρίτη 25 Ιουνίου. Ώρα 21.00. Θεατράκι Μεχμέτ Αλί.

Μια μουσική βραδιά γεμάτη μνήμες και όμορφες, αγαπημένες μελωδίες υπόσχεται η Καβαλιώτισσα διακεκριμένη ερμηνεύτρια Λυδία Σέρβου στη συναυλία που θα δώσει αύριο το βράδυ στις 21.00 στην παλιά πόλη (όπισθεν αγάλματος Μεχμέτ Αλί) στο πλαίσιο των φετινών ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019.

Η Λυδία Σέρβου, που μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας, υπόσχεται ένα όμορφο μουσικό ταξίδι στο χρόνο, ισορροπώντας πάνω σε νότες και στίχους που κάθε στιγμή οδηγούν σε άλλο μονοπάτι.  Ο Μάνος Χατζιδάκις θα συναντηθεί με τον Πάνο Γαβαλά, τον Μανώλη Χιώτη, την Πόλυ Πάνου, τη Γιώτα Λύδια, τη Μαίρη Λίντα αλλά και με τον Σταμάτη Κραουνάκη, σ’ ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα με την καθοριστική συμμετοχή του Νεοκλή Νεοφυτίδη στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο και του Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν.  Από τα κλασσικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, μέχρι τα λαϊκά της καρδιάς όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει. Είσοδος ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για την Μαρία – Λυδία…

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι διπλωματούχος Κλασσικού Τραγουδιού και Βυζαντινής Μουσικής καθώς και πτυχιούχος της σχολής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών. Παρακολούθησε, ως ενεργό μέλος, σεμινάρια τραγουδιού και πιάνου με σπουδαίους καλλιτέχνες, επιπλέον, κατέχει την άδεια εκπαιδευτικού του προγράμματος «μουσικής και κίνησης» για νεογέννητα έως και 7 ετών από την Kindermusik International.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της, συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ σε παραστάσεις και δισκογραφικές παραγωγές. Έδωσε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Η αγάπη της για τον Μάνο Χατζιδάκι  και η μακροχρόνια μελέτη στη ζωή και το έργο του την οδήγησαν σε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον συνθέτη, με κορυφαία αυτή στην Κύπρο «για δύο πιάνα και δύο φωνές» με τους πιανίστες Πλωτίνο Μικρομάτη και Σάββα Σάββα.

Δίδαξε στο «Μουσικό Εργαστηράκι» και στο «Μουσικό Εργαστήρι Studio»  του Γιώργου Θεοφάνους και ανέλαβε τη φωνητική προετοιμασία των παιχτών της ομάδας του για το τηλεοπτικό show «X-FACTOR». Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος από την Cobalt Music με τον τίτλο «Κάμε τον ύπνο σύννεφο», ο οποίος περιλαμβάνει 16 νανουρίσματα με την υπογραφή κορυφαίων συνθετών της Ελληνικής Μουσικής

 
 
(δελτίο Τύπου)