Αυξημένες είναι οι εγγραφές των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού στο σύνολο των σχολείων του νομού Καβάλας για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 σε σχέση με την προηγούμενη 2018 – 2019. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας για την περασμένη χρονιά οι εγγραφές των μαθητών στην Α δημοτικού ήταν 1095 και για τη νέα σχολική χρονιά οι εγγραφές φτάνουν τις 1.128. Οι εγγραφές νέων μαθητών ανά δήμο διαφέρουν καθώς σε άλλους δήμους είναι αυξημένες και σε άλλους παρουσιάζουν μείωση. 

 

Στοιχεία ανά δήμο 

Δήμος Καβάλας: Οι εγγραφές των μαθητών στη Α δημοτικού για το δήμο Καβάλας σημειώνουν μείωση κατά 3 μαθητές σε σχέση με τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, συγκεκριμένα τη χρονιά που πέρασε γράφτηκαν 551 μαθητές και οι εγγραφές για τη χρονιά που θα αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φτάνουν τις 548.

Δήμος Παγγαίου: μειωμένες είναι οι εγγραφές στην Α δημοτικού και στο δήμο Παγγαίου. Συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά οι εγγραφές έφταναν τους 273 μαθητές ενώ για την επόμενη έχουν γραφτεί 258 μαθητές. 

Δήμος Νέστου: Αύξηση κατά 4 μαθητές σημειώνουν οι εγγραφές των μαθητών στην Α δημοτικού για το δήμο Νέστου. συγκεκριμένα πέρυσι γράφτηκαν 180 μαθητές ενώ για την επόμενη σχολική χρονιά έχουν γραφτεί 184 μαθητές. 

Δήμος Θάσου: η μεγαλύτερη αύξηση στις εγγραφές μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού παρατηρείται στα σχολεία του δήμου Θάσου. Συγκεκριμένα πέρυσι είχαν εγγραφεί 91 μαθητές και για την επόμενη σχολική χρονιά έχουν εγγραφεί 138 μαθητές. 

 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία: