Στο σημερινό, 11.6.2019 ημέρα Τρίτη, φύλλο  Καβαλιώτικης Εφημερίδας , και μάλιστα στην τελευταία σελίδα αυτής, στη στήλη με τίτλο «ΔΙΑ – ΚΡΙΤΙΚΑ» δημοσιεύθηκε, άκρως προσβλητικό, απολύτως αναληθές και κατάφωρα συκοφαντικό σε βάρος μου ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο, αναφορικά με δήθεν πληροφορίες της εφημερίδας  σχετικά με εκβιαστικές απειλές που δήθεν εξαπέλυσα για συστράτευσή μου και δη υποψηφιότητά μου με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», στην περίπτωση που δεν αναδειχθώ υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.!!!!!

 

Επί του ανωτέρω ψευδούς δημοσιεύματος, το οποίο έκτοτε αναπαράχθηκε και σε ραδιοφωνικές εκπομπές κ.λπ., προς προάσπιση των θεμελιωδών μου δικαιωμάτων τόσο ως ατόμου όσο και ως πολιτικού προσώπου αμέμπτου ηθικής , θα ήθελα να τονίσω πως ουδέποτε προέβη σε τέτοιου είδους θρασύδειλες εκβιαστικές τακτικές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τη δική μου ηθική. Η ντομπροσύνη και η εντιμότητα είναι οι αρχές με τις οποίες πορεύτηκα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτές ακριβώς τις αρχές που αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μου, τιμώντας με σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με την ψήφο τους.

 

Αρνούμαι μετά βδελυγμίας το ψευδέστατο και προσβλητικότατο δημοσίευμα, δεδομένου ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα συστράτευσής μου με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον οποίο ουδέποτε συνομίλησα ούτε και γνωρίζω προσωπικά.

 

Είμαι και θα είμαι σταθερά προσανατολισμένος στις αρχές της Ν.Δ. και προσηλωμένος στο όραμα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, κ.Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Είναι πλέον πασιφανές ότι με το ανωτέρω ανερυθρίαστο και επαίσχυντο δημοσίευμα, προσπαθούν  και δημιουργήσουν και πάλι πρωτοσέλιδα προκειμένου να αποσταλούν στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό μου από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και να επηρεασθεί, κατά την άποψή τους, η κοινή γνώμη, εξυπηρετώντας, σαφέστατα, διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Δεν είναι βέβαια καινούρια η τακτική τους…Η εξοργιστικά στοχευμένη παραπληροφόρηση της συγκεκριμένης εφημερίδος  και των ραδιοφωνικών εκπομπών, θύμα της οποίας επιχειρειρούν επανειλημμένως να με καταστήσουν, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που με βλάπτουν κατάφωρα ως άνθρωπο, ως εκπαιδευτικό και ως πολιτικό.

 

Ωστόσο με το από 11.6.2019 δημοσίευμά  κυριολεκτικά ξεπεράσαν κάθε όριο ηθικής και κάθε έννοια δεοντολογικής δημοσιογραφίας.

Η Καβάλα και οι πολίτες της δεν αξίζουν αυτό το επίπεδο « δημοσιογραφίας», είναι , ωστόσο, ξεκάθαρο ότι ο πανικός των λασπολόγων και των συκοφαντών εκπορεύεται από την απήχησή των θέσεων μου στους συμπολίτες μου. Η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής αποκάλυψης –«πληροφορίας» περί εκ μέρους μου εκβιαστικών τακτικισμών εις βάρος του κόμματός μου δεν αφήνει περιθώρια, παρά μόνο να μιλήσουμε για ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

Ενόψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου δημοσιεύτηκαν κατά το σημερινό Φύλλο της  συγκεκριμένης Εφημερίδας , και κάλεσα με εξώδικη δηλωσή -προσκληση, όπως προβούν: 

α) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στο αμέσως επόμενο καθημερινό Φύλλο , προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου, β) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου παρουσιάστηκαν στη στήλη «ΔΙΑ-ΚΡΙΤΙΚΑ» της εφημερίδας , άλλως, σε περίπτωση, που παρέλθει άπρακτη η τεθείσα προθεσμία,  ΔΗΛΩΝΩ ρητά ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον τους.

Καβάλα 11/6/2019

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας