Συντάσσεται με την άποψη των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα, η οποία είπε ότι η εξέδρα δεν είναι απαραίτητη κι ότι η ίδια θα προτιμούσε να είναι μαζί με τους πολίτες «για να πετάει και κανένα στραγάλι»…

 

Ερωτηθείσα σχετικά, η δήμαρχος Καβάλας έδειξε να συμφωνεί απόλυτα με την άποψη που κατέθεσαν δημοσίως, προ ημερών, οι τρεις τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για κατάργηση της εξέδρας των επισήμων.

Η πρόταση αυτή τελικά δεν εξετάστηκε αλλά φαίνεται ότι βρήκε και αποδέκτες εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
 

Είπε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Καβάλας: «Δεν με πειράζουν αυτά τα πράγματα. …Γιατί; Γίνεσαι στόχος από εκεί ψηλά; Αν μπορούσα να μη με βλέπουν και καθόλου, ακόμη καλύτερα, να πετάω κι εγώ κανένα στραγάλι εκεί που πρέπει…» ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε: «Κάτω. Δεν πειράζει… Δεν είναι ανάγκη να είμαστε πάνω. Δεν παθαίνουμε τίποτα».

Η δήμαρχος έκανε γνωστό ότι την ημέρα της παρέλασης δεν θα βρίσκεται στην Καβάλα καθώς θα εκπροσωπεί τον Δήμο Καβάλας στη Σύνοδο Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Μάλιστα για την απουσία της την 25η Μαρτίου είπε χαρακτηριστικά: «Η χαρά των αντιδημάρχων! Λείπει ο δήμαρχος, τον αντιπροσωπεύουν οι αντιδήμαρχοι».

 

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεών της σε ρεπορτάζ του Γιάννη Κομνηνού στο Center TV