Εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, που ζούμε από κοντά την υποβάθμιση της υγείας  και με την ευθύνη που μας επιβάλλει ο κοινωνικός μας ρόλος υπογράφουμε και στηρίζουμε το παρακάτω κείμενο.

 

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, οι ασθενείς, αλλά και κάθε λαϊκή οικογένεια βιώνουμε καθημερινά την ολοένα και πιο άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο μας.  Ερχόμαστε σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με τις συνέπειες από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

 

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου, (κλείσιμο ρευματολογικής κλινικής Καβάλας), της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και του ΕΚΑΒ έχει φέρει τα πράγματα σε οριακή κατάσταση. Οι γιατροί, που εξαντλούμαστε σε ατελείωτες κι απανωτές εφημερίες, καθώς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας έχοντας καθημερινά στην ευθύνη μας  την υγεία εκατοντάδων ασθενών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να εκτίθενται σε κίνδυνο εργαζόμενοι και ασθενείς. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει στην Υγεία την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Με την πολυδιαφημιζόμενη "τομή" στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ξανά να δημιουργήσει μαγική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που διαφημίζονται από την κυβέρνηση σαν "Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας", είναι ένα από "τα διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ως μέσου συγκράτησης των δαπανών", όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς". Δηλαδή οι ελάχιστοι γιατροί των Τοπικών Μονάδων Υγείας προβλέπεται να λειτουργήσουν ως "κόφτες" των ασθενών και των αναγκών τους, με υποτυπώδεις παροχές στο όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του κράτους και του ΕΟΠΥΥ, χωρίς εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς και με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με "πετσοκομμένα" δικαιώματα και μισθούς πείνας.

 

  • Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ΚΑΛΟΥΜΕ σε αγωνιστική συστράτευση, σε αντίσταση συνείδησης, σε ανάταση της ελπιδοφόρας προοπτικής, ενισχύοντας  το ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Τοπικές εκλογές στις 26 Μαΐου.

Το κόμμα που μέσα από την  100χρονη ιστορία του, εγγυάται ότι δε θα παραιτηθεί από την προσπάθεια για μια άλλη Ελλάδα, στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού.

'Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στηρίζουμε και ψηφίζουμε το ΚΚΕ με όλες μας τις δυνάμεις για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία με την εργατική τάξη και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.  

 

Για μια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι σαν εμπόρευμα και πελατεία. Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, στελεχωμένο με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 

Θέλουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) με Κέντρα Υγείας που θα λειτουργούν πλήρως στελεχωμένα, εξοπλισμένα και θα καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες όλου του κόσμου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο βλέπουμε τον Οικογενειακό γιατρό και όχι όπως τον επιβάλει η Κυβέρνηση.

 

  • Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργαζομένων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Για να αναγεννηθεί το λαϊκό εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και τον καπιταλισμό. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να γίνει πρωταγωνιστής και να ανοίξει το δρόμο στην ευημερία με τη δική του εξουσία. Με την ψήφο μας να κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό για το λαό».

 

 

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΟΝΟΜΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΤΕΣΤΕΜΠΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νευρολόγος, Γ.Ν.Καβάλας

 

ΠΟΤΟΛΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ειδ.Νεφρολογιας Γ.Ν.Καβάλας

 

ΤΟΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γυναικολόγος

 

ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Ειδ.Παθολογίας Γ.Ν.Καβάλας

 

ΜΠΡΟΥΒΑΛΗΣ

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Ειδ.Παθολογίας Γ.Ν.Καβάλας

 

ΛΙΟΛΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ

Νοσηλευτρια Γ.Ν.Καβάλας

 

ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ειδ.Χειρουργικής Γ.Ν.Καβάλας

 

ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ειδ.Παθολογίας Γ.Ν.Καβάλας

 

ΠΙΡΝΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ψυχίατρος Γ.Ν.Καβάλας

 

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΕΒΡΩΝΙΑ

Ψυχίατρος

 

ΔΗΜΑΔΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ

Νοσηλεύτρια

 

ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

Διασώστης ΕΚΑΒ Καβάλας

 

ΚΑΠΕΤΑΝΗ

ΜΑΡΙΑ

Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Καβάλας

 

ΕΛΑΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

Νοσηλευτής

 

ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ψυχίατρος

 

 

 

(δελτίο Τύπου)